Ακέραιοι αριθμοί








Σε κινέζικες μήτρες / πίνακες  εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία αρνητικοί αριθμοί. Οι κόκκινες ράβδοι εκπροσωπούν θετικούς αριθμούς και οι μαύρες  αρνητικούς αριθμούς. ΟΙ πίνακες αυτοί χρησιμοποιούνταν για εμπορικούς σκοπούς και υπολογισμούς της φορολογίας. Το ποσό που δηλώνει πώληση θετικό (λόγω της παραλαβής των χρημάτων) και το ποσό που δαπανήθηκε για αγορά ήταν αρνητικό.  
Στην Ινδία, οι αρνητικοί αριθμοί περίπου 620 π.χ. στο έργο του Brahmagupta (598-670), ο οποίος χρησιμοποίησε τις ιδέες του «τύχη» και «οφειλή /χρέος» για τους θετικούς και τους αρνητικούς αριθμούς. Ένα σύστημα που βασίζεται στην αξία θέσης ψηφίου και με το μηδέν να χρησιμοποιείται στο ινδικό αριθμητικό σύστημα. Ο Brahmagupta χρησιμοποίησε ένα ειδικό σύμβολο τους αρνητικούς αριθμούς και ανέφερε τους κανόνες για τις πράξεις με ακέραιους αριθμούς .


 http://nrich.maths.org/5961


Ακέραιοι ονομάζονται όλοι οι φυσικοί αριθμοί μαζί με τους αντίθετους τους και το μηδέν. Το σύνολο των ακεραίων δηλαδή το σύνολο:
\mathbb{Z}=\{0,\pm1,\pm2,...\}
συμβολίζεται με το γράμμα \mathbb{Z}, αρχικό της λέξης Zahlen που στα γερμανικά σημαίνει αριθμός.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.